Afsluiting seizoen op camping Mölnhöfte

Molnhofte verkl

Gezellige afsluiting zangseizoen Goors Mannenkoor

Camping De Mölnhöfte in Diepenheim

Zondagmorgen 14 juli, de lucht is grijs, maar het is (en blijft) droog, de temperatuur had iets hoger gekund. Het Goors Mannenkoor voert zijn concert buiten uit, onder de notenboom. Het terras is om 11 uur gezellig vol, allen aan de koffie of een ander drankje. Voorzitter Anton Dijkhuis heet het publiek van harte welkom en leidt de gezongen liederen in. Hans Kienhuis is al vele jaren de bevlogen dirigent. Sander Knuiman verzorgt de pianobegeleiding op voortreffelijke wijze.

Het Goors Mannenkoor start het zeer gevarieerde programma met ‘Passing by’, een ode aan de vrouw. Daarna volgen andere love songs zoals ‘Love changes everything’ van Andrew Lloyd Webber, ‘Somewhere’ uit de musical ‘West Side Story’, ‘The rose’, ooit vertolkt door Bette Midler, ‘And so it goes’ van Billy Joel. Het laatste lied voor de pauze is ‘Nights in white satin’, beroemd nummer van The Moody Blues. Na een korte pauze zingt het Goors Mannenkoor ‘Tränen lügen nicht’, een Duitse schlager in een arrangement van Frank Sterenborg, ‘I dreamed a dream’ uit Les Misérables, ‘Avond’, bekend geworden door Boudewijn de Groot, ‘What a wonderful world’, beroemd door Louis Amstrong, ‘Take me home’ van John Denver. Daarna volgt ‘Twente’, van oorsprong ‘Brabant’ van Guus Meeuwis, door Anton Dijkhuis voorzien van een Twentse tekst. Het laatste nummer dat gezongen wordt, is ‘Thank you for the music’, bekend nummer van Abba. Het publiek laat door het vele applaus weten dat het enthousiast is over de zang van het Goors Mannenkoor.

Voorzitter Anton Dijkhuis bedankt De Mölnhöfte voor de gastvrijheid en koor, dirigent en pianist voor hun inzet. Hij wijst er op dat het Goors Mannenkoor volgend jaar zijn 75-jarig jubileum viert met een aantal verrassende dingen.