Koffieconcert met de Deepse troubadours 14 april 2019

Voorjaarsconcert 2019

Niet de Deense Troubadours, zoals abusievelijk in een aankondiging vermeld stond, maar de Deepse Troudadours stonden ons terzijde bij het voorjaarsconcert op zondag 14 april. Voor de eerste keer onder leiding van Marion de Jong bracht het gemengde koor twee blokken met gevarieerde muziek. Vooral het Bantoelied en Fields of Gold maakten grote indruk op het publiek en de zangers van het Goors Mannenkoor. Helaas bleek de voorbereidingstijd te kort om een gezamenlijk nummer in te oefenen. Maar gelukkig deed dat niets af aan de kwaliteit van het optreden.

Na een kopje koffie of thee en een paar inzingnummers begon het GMK het optreden met het bekende Somewhere. Hierbij was een prominente rol weggelegd voor onze pianist Sander Knuiman die zijn lusten mocht botvieren op een fantastische improvisatie. Heel bijzonder om te zien hoe hij na slechts twee repetities een geweldig koppel vormt met onze dirigent Hans Kienhuis. Naast een aantal nummers die we al meerdere keren gezongen hebben, was er ook ruimte voor Brabant van Guus Meeuwis. Bij een volgend concert is het de bedoeling dat het koor hiervan een Twentse versie brengt.

Om kwart over een kon de voorzitter zijn dankwoordje spreken. Hij bedankte De Deepse Troubadours voor hun belangeloze medewerking en reikte een fles huiswijn uit aan beide pianisten en dirigenten, waarna het optreden werd afgesloten met Thank you for the music van ABBA. Zoals gewoonlijk bleven vele zangers en zangeressen onder het genot van een drankje nog enige tijd napraten over een voor iedereen geslaagd voorjaarsconcert. De beide voorzitters namen afscheid met de afspraak om deze samenwerking nog eens over te doen.

Koffieconcert 2019 04 14 A

Koffieconcert 2019 04 14 B