Verslagen

Koffieconcert met NooTzaak 7 oktober 2018

Koffieconcert met Nootzaak

Prachtig was het. Uit meer dan honderd kelen klonken de refreinen van de Markelose en Goorse “volksliederen” door elkaar. Als afsluiter van het gezamenlijke concert begon GMK met het Goorse lied, waarna NooTzaak de Markelose versie ten gehore bracht.

De battle tussen de koren en de dirigenten kwam tot een hoogtepunt in het refrein. Maat, lengte en toonsoort zorgden ervoor dat de mix van refreinen een erg leuk einde van een erg leuk concert werd.

Het was al weer een aantal jaren geleden dat NooTzaak en GMK samen gezongen hadden in Goor en daarom mochten we op uitnodiging van NooTzaak op zondag 7 oktober onze zangkunsten laten horen bij De Haverkamp in Markelo. Beide koren brachten zoals gewoonlijk twee blokken van ongeveer 15 minuten met als thema “Najaar”. De koren interpreteerden dit op hun geheel eigen wijze, waardoor er een aantrekkelijk programma ontstond met zowel Nederlandstalige als buitenlandse nummers. Voor de pauze sloten de koren de eerste helft af met een gezamenlijke uitvoering van “As ‘t kold wodt” van Jan Ottink.

Voordat we de terugweg konden beginnen, moest er natuurlijk een kleinigheid op het succes worden gedronken en ook daarin deden de koren niet voor elkaar onder.

 

IMG GMK 2018 10 07

 

IMG GMK NooTzaak 2018 10 07

Zoeken

Like ons @Facebook

logo gm bg

Over het Goors Mannenkoor

Het koor telt ruim 60 actieve zangers. Uiteraard wordt er vierstemmig gezongen onder leiding van de dirigent Hans Kienhuis. Tijdens concerten wordt het koor ondersteund op de piano door Frank Sterenborg.

Hans Kienhuis dirigeert het koor al vanaf maart 2003.

Contact

Goors Mannenkoor

Anton Dijkhuis
Voorzitter
+31 (0)547 261482

info@goorsmannenkoor.nl 
Privacybeleid

Zoeken