Optreden voor "Vrouwen Van Nu"

Vrouwen van Nu

Goedenavond dames en heren, jongens en meisjes. Dit zijn meestal de openingswoorden van onze voorzitter bij een optreden van ons koor. Op donderdag 15 februari echter kon hij volstaan met Goedenavond dames. We mochten namelijk een avond verzorgen voor Vrouwen van Nu, afdeling Goor.

De vraag hiernaar was gesteld door een tiental dames die samen het eendagsbestuur van Vrouwen van Nu vormden en de opdracht gekregen hadden een avondvullend programma te organiseren. En omdat we niet vaak de gelegenheid krijgen voor een zaal vol met vrouwen op te treden hebben we natuurlijk direct toegehapt.

En een mooie avond is het geworden. Een avond met veel mooie liedjes die op de bekende manier door Hans Kienhuis aan elkaar werden gepraat. Als intermezzo dienden een vijftal humoristische Twentse gedichtjes van Herman Brinkman. Getuige het lachen in de zaal werden ook deze versjes erg gewaardeerd. Ook was er een rol weggelegd voor de dames zelf. Vóór de pauze werd de vrouwelijke partij uit Pastorale door Hans met de dames geoefend en aan het eind van de avond werd dit nummer samen met het mannenkoor uitgevoerd. De voorzitter had de dames beloofd dat als ze goed hun best zouden doen alle dames mee mochten naar ons optreden in Duitsland op 1 april. En dus zongen de dames alsof hun leven ervan afhing.

Andere highlights van de avond waren het lied Speeltuin van Marco Borsato dat solo door Hans werd uitgevoerd met begeleiding van Roel Praas op de piano en de Nederlandse hertaling van You raise me up. In het kader van Hofkoren van een aantal jaren geleden was dit nummer door Anton Dijkhuis omgezet in Jij hoort bij mij (met als ondertitel door Hans “Ie jaagt mie op” genoemd. De tekst waarin de innige relatie tussen man en vrouw enigszins spottend wordt neergezet oogstte veel waardering van de dames die in de tekst lang niet allemaal hun eigen echtgenoot konden herkennen. Op verzoek van de organisatie werd de avond besloten met The Rose, waarna alle zangers door het eendagsbestuur een mooi verpakte roos kregen aangeboden.

CIMG1227

CIMG1228