Koffieconcert 4 februari 2018 bij De Bebsel

Geslaagd koffieconcert Goors Mannenkoor

Een geslaagd koffieconcert bij De Bebsel. Muisstil en bijna ademloos zaten of stonden de toeschouwers te luisteren naar de zang van het Goors Mannenkoor dat als gasten het gemengde Popkoor Del Core uit Delden uitgenodigd had. De opkomst was groot, volle bak dus tot tevredenheid van beide koren.

Hoewel het nog even duurt voordat het Valentijnsdag is, wordt er misschien al wel over gedroomd, zo ook door het Goors Mannenkoor. De dromen liepen bijna als een soort rode draad door de twee blokjes die het koor heeft gezongen. Het Goors Mannenkoor beet het spits af met "Laat je droom bestaan" uit de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat" In een bewerking voor vierstemmig mannenkoor van onze vaste pianist Frank Sterenborg die ons ook vandaag weer begeleidde. Ook het tweede nummer "Passing By" past daar prima bij, want laten we eerlijk zijn, als je zingt "There was a lady sweet and kind, was never face so pleased my mind", dan begin je toch te dromen?

De nummers die Del Core zong waren van een iets ander genre wat zo'n gezamenlijk concert dan juist zo aantrekkelijk maakt. Del Core opende met "For the longest time" een lekker vlot nummer van Billy Joel en sloot het eerste blokje af met "Iedereen is van de wereld"

Na de pauze was het eerste de beurt aan Del Core, zij openden met het zeer melodieuze nummer "Windsong. Via o.a. Viva la vida van Coldplay en Stand my ground van Within Temptation sloot Del Core hun aandeel in het concert af met Annies song in een bewerking van dirigente Nyanda van Dijk. Dries Banierink is de vaste pianist van Del Core.

In het tweede blokje van het Goors Mannenkoor kwamen de dromen ook weer voorbij, o.a. met het nummer I dreamed a dream en zelfs een soort overpeinzing in de nummers When I'm sixty four en in What a wonderful world. Het Mannenkoor sloot af met Nights in white satin, waarbij onze dirigent met zijn bezielende leiding het te vroeg applaudisserende publiek weer heerlijk op het verkeerde been heeft weten te zetten.

Beide koren kijken met veel voldoening terug op hun eerste gezamenlijke concert.

Koffieconcert1 2018 02 04

Koffieconcert2 2018 02 04