Verslagen

DSC03719

 

Sfeervol koffieconcert van het Goors Mannenkoor met als gastkoor MiXX uit Hengevelde


Zondagochtend 6 oktober, bij aanvang van het concert, zat de grote zaal van De Bebsel in Goor vol publiek.

Voorzitter Anton Dijkhuis van het Goors Mannenkoor heette iedereen van harte welkom waarna beide koren een gevarieerd repertoire met bekende en minder bekende liederen zongen.

Het Goors Mannenkoor beet de spits af met zes liederen. Tot ieders verrassing werden de twee nummers van de Beatles niet alleen begeleid door pianist Frank Sterenborg, maar werd hij bijgestaan door drummer Ronald Rikkert van MiXX.
Daarna zong MiXX een zestal liederen begeleid door hun eigen band. Ook zong Karin de Witte een mooie solo. Na een korte pauze zongen de koren elk nog zes liederen, eerst MiXX, daarna het Mannenkoor.

Bij het laatste nummer van het Goors Mannenkoor, “Thank you for the music”, van Abba, kwam MiXX erbij op het podium en zongen ze mee met het refrein (foto).
Dat het publiek genoot bleek wel uit het meezingen en meeklappen bij de bekende liederen. Ook werd veel en uitbundig geapplaudisseerd. Aan het eind van het concert bedankte Anton Dijkhuis dirigenten Sander Fox van MiXX en Hans Kienhuis van het Mannenkoor, de pianisten Frank Sterenborg, soliste Karin de Witte en de begeleidingsband van MiXX. Zij kregen allen een fles wijn met het bekende GMK-etiket aangeboden.
Aan het slot maakte de voorzitter er iedereen nog op attent dat in 2020 het Goors Mannenkoor zijn 75-jarig jubileum viert met als hoogtepunt een spectaculair jubileumconcert op 10 oktober in Sporthal De Mossendam in Goor.

Molnhofte verkl

Gezellige afsluiting zangseizoen Goors Mannenkoor

Camping De Mölnhöfte in Diepenheim

Zondagmorgen 14 juli, de lucht is grijs, maar het is (en blijft) droog, de temperatuur had iets hoger gekund. Het Goors Mannenkoor voert zijn concert buiten uit, onder de notenboom. Het terras is om 11 uur gezellig vol, allen aan de koffie of een ander drankje. Voorzitter Anton Dijkhuis heet het publiek van harte welkom en leidt de gezongen liederen in. Hans Kienhuis is al vele jaren de bevlogen dirigent. Sander Knuiman verzorgt de pianobegeleiding op voortreffelijke wijze.

Het Goors Mannenkoor start het zeer gevarieerde programma met ‘Passing by’, een ode aan de vrouw. Daarna volgen andere love songs zoals ‘Love changes everything’ van Andrew Lloyd Webber, ‘Somewhere’ uit de musical ‘West Side Story’, ‘The rose’, ooit vertolkt door Bette Midler, ‘And so it goes’ van Billy Joel. Het laatste lied voor de pauze is ‘Nights in white satin’, beroemd nummer van The Moody Blues. Na een korte pauze zingt het Goors Mannenkoor ‘Tränen lügen nicht’, een Duitse schlager in een arrangement van Frank Sterenborg, ‘I dreamed a dream’ uit Les Misérables, ‘Avond’, bekend geworden door Boudewijn de Groot, ‘What a wonderful world’, beroemd door Louis Amstrong, ‘Take me home’ van John Denver. Daarna volgt ‘Twente’, van oorsprong ‘Brabant’ van Guus Meeuwis, door Anton Dijkhuis voorzien van een Twentse tekst. Het laatste nummer dat gezongen wordt, is ‘Thank you for the music’, bekend nummer van Abba. Het publiek laat door het vele applaus weten dat het enthousiast is over de zang van het Goors Mannenkoor.

Voorzitter Anton Dijkhuis bedankt De Mölnhöfte voor de gastvrijheid en koor, dirigent en pianist voor hun inzet. Hij wijst er op dat het Goors Mannenkoor volgend jaar zijn 75-jarig jubileum viert met een aantal verrassende dingen.

 Voorjaarsconcert 2019

Niet de Deense Troubadours, zoals abusievelijk in een aankondiging vermeld stond, maar de Deepse Troudadours stonden ons terzijde bij het voorjaarsconcert op zondag 14 april. Voor de eerste keer onder leiding van Marion de Jong bracht het gemengde koor twee blokken met gevarieerde muziek. Vooral het Bantoelied en Fields of Gold maakten grote indruk op het publiek en de zangers van het Goors Mannenkoor. Helaas bleek de voorbereidingstijd te kort om een gezamenlijk nummer in te oefenen. Maar gelukkig deed dat niets af aan de kwaliteit van het optreden.

Na een kopje koffie of thee en een paar inzingnummers begon het GMK het optreden met het bekende Somewhere. Hierbij was een prominente rol weggelegd voor onze pianist Sander Knuiman die zijn lusten mocht botvieren op een fantastische improvisatie. Heel bijzonder om te zien hoe hij na slechts twee repetities een geweldig koppel vormt met onze dirigent Hans Kienhuis. Naast een aantal nummers die we al meerdere keren gezongen hebben, was er ook ruimte voor Brabant van Guus Meeuwis. Bij een volgend concert is het de bedoeling dat het koor hiervan een Twentse versie brengt.

Om kwart over een kon de voorzitter zijn dankwoordje spreken. Hij bedankte De Deepse Troubadours voor hun belangeloze medewerking en reikte een fles huiswijn uit aan beide pianisten en dirigenten, waarna het optreden werd afgesloten met Thank you for the music van ABBA. Zoals gewoonlijk bleven vele zangers en zangeressen onder het genot van een drankje nog enige tijd napraten over een voor iedereen geslaagd voorjaarsconcert. De beide voorzitters namen afscheid met de afspraak om deze samenwerking nog eens over te doen.

 Koffieconcert 2019 04 14 A

 

Koffieconcert 2019 04 14 B

 

Koffieconcert 2019 04 14 C

 

Koffieconcert 2019 04 14 D

 

Koffieconcert 2019 04 14 E

“Mannenkoor imponeert voor bijna volle kerk

Het traditionele kerstconcert van het Goors Mannenkoor in de Petrus en Pauluskerk kon ook dit jaar op veel publiek rekenen. De kerkbanken zaten nagenoeg vol en het publiek genoot van een optreden waarin er dit keer geen gastoptredens waren, maar wel solisten van het koor zelf zoals Herman Kobes en dirigent Hans Kienhuis.

Koffieconcert met Nootzaak

Prachtig was het. Uit meer dan honderd kelen klonken de refreinen van de Markelose en Goorse “volksliederen” door elkaar. Als afsluiter van het gezamenlijke concert begon GMK met het Goorse lied, waarna NooTzaak de Markelose versie ten gehore bracht.

Vrouwen van Nu

Goedenavond dames en heren, jongens en meisjes. Dit zijn meestal de openingswoorden van onze voorzitter bij een optreden van ons koor. Op donderdag 15 februari echter kon hij volstaan met Goedenavond dames. We mochten namelijk een avond verzorgen voor Vrouwen van Nu, afdeling Goor.

Geslaagd koffieconcert Goors Mannenkoor

Een geslaagd koffieconcert bij De Bebsel. Muisstil en bijna ademloos zaten of stonden de toeschouwers te luisteren naar de zang van het Goors Mannenkoor dat als gasten het gemengde Popkoor Del Core uit Delden uitgenodigd had. De opkomst was groot, volle bak dus tot tevredenheid van beide koren.

Op dinsdag 16 januari 2018 heeft het Goors Mannenkoor een muzikale avond verzorgd voor de bewoners van woon-zorgcentrum Herfstzon in Goor. Net zoals in 2016 was het ook nu aan de reacties van de bewoners te zien dat zij er van genoten. De muzikale reis werd weer op ludieke wijze door Hans Kienhuis, onze dirigent, aan elkaar gepraat, waarbij ook enkele Nederlandstalige meezingers de revue passeerden.

Zoeken

Like ons @Facebook

logo gm bg

Over het Goors Mannenkoor

Het koor telt ruim 60 actieve zangers. Uiteraard wordt er vierstemmig gezongen onder leiding van de dirigent Hans Kienhuis. Tijdens concerten wordt het koor ondersteund op de piano door Frank Sterenborg.

Hans Kienhuis dirigeert het koor al vanaf maart 2003.

Contact

Goors Mannenkoor

Anton Dijkhuis
Voorzitter
+31 (0)547 261482

info@goorsmannenkoor.nl 
Privacybeleid

© 2018 Goors Mannenkoor. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken