Voorjaarsconcert 2019

Niet de Deense Troubadours, zoals abusievelijk in een aankondiging vermeld stond, maar de Deepse Troudadours stonden ons terzijde bij het voorjaarsconcert op zondag 14 april. Voor de eerste keer onder leiding van Marion de Jong bracht het gemengde koor twee blokken met gevarieerde muziek. Vooral het Bantoelied en Fields of Gold maakten grote indruk op het publiek en de zangers van het Goors Mannenkoor. Helaas bleek de voorbereidingstijd te kort om een gezamenlijk nummer in te oefenen. Maar gelukkig deed dat niets af aan de kwaliteit van het optreden.

Na een kopje koffie of thee en een paar inzingnummers begon het GMK het optreden met het bekende Somewhere. Hierbij was een prominente rol weggelegd voor onze pianist Sander Knuiman die zijn lusten mocht botvieren op een fantastische improvisatie. Heel bijzonder om te zien hoe hij na slechts twee repetities een geweldig koppel vormt met onze dirigent Hans Kienhuis. Naast een aantal nummers die we al meerdere keren gezongen hebben, was er ook ruimte voor Brabant van Guus Meeuwis. Bij een volgend concert is het de bedoeling dat het koor hiervan een Twentse versie brengt.

Om kwart over een kon de voorzitter zijn dankwoordje spreken. Hij bedankte De Deepse Troubadours voor hun belangeloze medewerking en reikte een fles huiswijn uit aan beide pianisten en dirigenten, waarna het optreden werd afgesloten met Thank you for the music van ABBA. Zoals gewoonlijk bleven vele zangers en zangeressen onder het genot van een drankje nog enige tijd napraten over een voor iedereen geslaagd voorjaarsconcert. De beide voorzitters namen afscheid met de afspraak om deze samenwerking nog eens over te doen.

Koffieconcert 2019 04 14 A

Koffieconcert 2019 04 14 B

Koffieconcert 2019 04 14 C

Koffieconcert 2019 04 14 D

Koffieconcert 2019 04 14 E

“Mannenkoor imponeert voor bijna volle kerk

Het traditionele kerstconcert van het Goors Mannenkoor in de Petrus en Pauluskerk kon ook dit jaar op veel publiek rekenen. De kerkbanken zaten nagenoeg vol en het publiek genoot van een optreden waarin er dit keer geen gastoptredens waren, maar wel solisten van het koor zelf zoals Herman Kobes en dirigent Hans Kienhuis.

Koffieconcert met Nootzaak

Prachtig was het. Uit meer dan honderd kelen klonken de refreinen van de Markelose en Goorse “volksliederen” door elkaar. Als afsluiter van het gezamenlijke concert begon GMK met het Goorse lied, waarna NooTzaak de Markelose versie ten gehore bracht.

Vrouwen van Nu

Goedenavond dames en heren, jongens en meisjes. Dit zijn meestal de openingswoorden van onze voorzitter bij een optreden van ons koor. Op donderdag 15 februari echter kon hij volstaan met Goedenavond dames. We mochten namelijk een avond verzorgen voor Vrouwen van Nu, afdeling Goor.

Geslaagd koffieconcert Goors Mannenkoor

Een geslaagd koffieconcert bij De Bebsel. Muisstil en bijna ademloos zaten of stonden de toeschouwers te luisteren naar de zang van het Goors Mannenkoor dat als gasten het gemengde Popkoor Del Core uit Delden uitgenodigd had. De opkomst was groot, volle bak dus tot tevredenheid van beide koren.

Op dinsdag 16 januari 2018 heeft het Goors Mannenkoor een muzikale avond verzorgd voor de bewoners van woon-zorgcentrum Herfstzon in Goor. Net zoals in 2016 was het ook nu aan de reacties van de bewoners te zien dat zij er van genoten. De muzikale reis werd weer op ludieke wijze door Hans Kienhuis, onze dirigent, aan elkaar gepraat, waarbij ook enkele Nederlandstalige meezingers de revue passeerden.