“Mannenkoor imponeert voor bijna volle kerk

Het traditionele kerstconcert van het Goors Mannenkoor in de Petrus en Pauluskerk kon ook dit jaar op veel publiek rekenen. De kerkbanken zaten nagenoeg vol en het publiek genoot van een optreden waarin er dit keer geen gastoptredens waren, maar wel solisten van het koor zelf zoals Herman Kobes en dirigent Hans Kienhuis. Het koor werd op de piano kundig begeleid door Roel Praas. Het publiek werd vooraf op het plein welkom geheten door de midwinterhoornblazers Hans Freriksen en Herman Brinkman” stond te lezen op Goors Nieuws.

Volgens velen het beste kerstconcert van het koor van de laatste jaren blonk uit door de variatie aan kerstliederen. Van de oude statige Engelse carol “Away in a manger” tot het vrolijke “Winter wonderland” werden oude en nieuwe, bekende en minder bekende kerstliederen ten gehore gebracht, soms begeleid door de piano en soms a capella gezongen.
Onder het publiek bevond zich ook Minister van Defensie Ank Bijleveld, die hoewel net doodmoe teruggekeerd uit Irak het concert niet wilde missen. In zijn slotwoord sprak de voorzitter haar nog even aan met de wens om in haar huidige functie toch vooral iets te willen doen aan de Vrede op Aarde waarover het koor zoveel gezongen had.

Kerstconcert met Amicitia

Alle ingrediënten waren aanwezig. Het prachtige gebouw van de Oude Blasius, een enthousiast publiek, de popelende muzikanten van Amicitia en de prachtige stemmen van het Goors Mannenkoor.
Muziekvereniging Amicitia heeft het jaar, waarin het 95-jarig jubileum werd gevierd, afgesloten met een kerstconcert waaraan ook het GMK een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd. Beide verenigingen brachten twee blokken met hun eigen nummers en bij de wisselingen werd een viertal nummers gezamenlijk uitgevoerd.
In slechts twee gezamenlijke repetities werden “I saw three ships, Away in a manger, Mary’s Boy Child en Winter Wonderland” zodanig geoefend dat deze nummers probleemloos en vlekkeloos ten gehore konden worden gebracht.

Tijdens het inzingen van het koor werd “Ose Shalom” a capella uitgevoerd, waarbij een van de muzikanten van Amicitia aangaf hier kippenvel van te hebben gekregen, gelukkig op een positieve manier. Tijdens het concert werden de gezongen nummers zoals gewoonlijk perfect door Frank op de piano begeleid. Erg veel waardering oogstten de solo’s van Herman en het solonummer van Hans.
Na afloop van het concert was er voor alle deelnemers en bezoekers warme chocolademelk, glühwein en de nodige hapjes, waarna een bijzonder geslaagd kerstoptreden met een goed gevoel kon worden afgesloten.
Voor ons koor was dit optreden een perfecte generale repetitie voor het concert op Eerste Kerstdag.

Koffieconcert met Nootzaak

Prachtig was het. Uit meer dan honderd kelen klonken de refreinen van de Markelose en Goorse “volksliederen” door elkaar. Als afsluiter van het gezamenlijke concert begon GMK met het Goorse lied, waarna NooTzaak de Markelose versie ten gehore bracht.

Vrouwen van Nu

Goedenavond dames en heren, jongens en meisjes. Dit zijn meestal de openingswoorden van onze voorzitter bij een optreden van ons koor. Op donderdag 15 februari echter kon hij volstaan met Goedenavond dames. We mochten namelijk een avond verzorgen voor Vrouwen van Nu, afdeling Goor.

Geslaagd koffieconcert Goors Mannenkoor

Een geslaagd koffieconcert bij De Bebsel. Muisstil en bijna ademloos zaten of stonden de toeschouwers te luisteren naar de zang van het Goors Mannenkoor dat als gasten het gemengde Popkoor Del Core uit Delden uitgenodigd had. De opkomst was groot, volle bak dus tot tevredenheid van beide koren.

Op dinsdag 16 januari 2018 heeft het Goors Mannenkoor een muzikale avond verzorgd voor de bewoners van woon-zorgcentrum Herfstzon in Goor. Net zoals in 2016 was het ook nu aan de reacties van de bewoners te zien dat zij er van genoten. De muzikale reis werd weer op ludieke wijze door Hans Kienhuis, onze dirigent, aan elkaar gepraat, waarbij ook enkele Nederlandstalige meezingers de revue passeerden.